IMC Weekendschool op bezoek bij Unilever R&D

2014/11/24

Zondag 23 november zijn de tweedejaars leerlingen van IMC Weekendschool Rotterdam Zuid bij Unilever R&D in Vlaardingen op bezoek geweest. Unilever gaf deze leerlingen een kijkje in de keuken door ze te leren hoe je mayonaise maakt en wat het verschil is tussen thuis mayonaise maken en de mayonaise die Unilever maakt. Tijdens de uitgebreide lunch werden verschillende wereldgerechten geserveerd die bereid waren met mayonaise, waaronder tonijnsalade, burrito’s en brownies. Na de lunch maakten de leerlingen met elkaar een moodboard over gezonde en ongezonde vetten, over zout in voeding en over verpakkingsmaterialen. Medewerkers van Unilever gingen tijdens deze opdracht met ze in gesprek over gezonde voeding en duurzaamheid. De moodboards werden later aan elkaar gepresenteerd. Gedurende de dag werden de medewerkers bestookt met vragen: hoe kan het dat mayonaise verschillend smaakt? Wat moet je studeren om bij Unilever te werken? Welke beroepen vind je terug bij Unilever? Wat doet de afdeling R&D precies? Hoe wordt je directeur bij Unilever? Eén leerling wilde graag weten of de eerstejaars leerlingen van de weekendschool ook een keer mochten langskomen. Kortom een feestelijk dagje uit voor onze weekendschoolleerlingen!

Foto's
– Bekijk hier het fotoalbum