Vakhuis zomerfestival

2013/09/07

Een dolle middag was het op zaterdag 6 juli tijdens het Vakhuis Zomerfestival. Het festival werd mede georganiseerd door kinderen van het Vakhuis van Rotterdam Vakmanstad ter afsluiting van het afgelopen schooljaar. Het was feest op het binnenterrein van Speeltuin de Klimroos. De locatie was omgetoverd tot een echt festivalterrein. Leerlingen van OBS Bloemhof, de Sleutel en Oranjeschool die deelnemen aan het Vakhuis toonden hun opgedane skills op het gebied van zorg, cultuur, techniek en ICT.

Bezoekers zagen o.a een spetterende dansvoorstelling, een geweldige meidenzanggroep en een popband die het nummer ‘In the end’ van Linking Park ten gehore bracht. Veel animo was er voor de metershoge spellen van hout die bedacht en gemaakt zijn tijdens de lessen Techniek. De digifietsen en zelfgemaakte computergames daagden het publiek uit om hun motorische vaardigheden op de proef te stellen.

De argeloze bezoeker die niet wist dat de Vakhuisleerlingen ook een EHBO-cursus gevolgd hadden keek even op van het aantal gewonden dat ineens overal rondliep. Blauwe plekken en nep bloed, niet van echt te onderscheiden, het was alsof er net een ware veldslag gewoed had. Gelukkig wisten de jonge EHBO’ers dankzij de cursus heel goed raad met het verzorgen en demonstreerden ze overtuigend hun kunnen. De capriolen van de sumo- worstelaars zorgden regelmatig voor hilarische momenten.

En natuurlijk was er ook van alles te eten en te drinken: van een ijstuktuk, een meloenen bar, tot een bakfiets barbecue waarop je met een bezemsteel je eigen Vakhuis broodje hotdog kon bakken. Het weer zat mee, de zon scheen, kortom het was een geslaagde middag.

Video
– Bekijk het verslag op YouTube