RVS organiseert Rondetafelgesprek met Rotterdamse ondernemers over Vakwerf

2014/04/07

Op 11 maart vond in Kookstudio Meerema in Hotel Quartier du Port in Rotterdam het eerste Rondetafelgesprek met Rotterdamse ondernemers plaats. De bijeenkomst werd geleid door Agnes van Ardenne, oud-minister van Ontwikkelingssamenwerking. Met dit initiatief wil RVS het concept verfijnen van de Vakwerf. Na het Vakhuis (VMBO) en Fysieke Integriteit (Basisscholen) is dit het sluitstuk van de RVS strategie om in Rotterdam het vakmanschap opnieuw op de kaart te zetten.

Inzet is een eerste verkenning van het traject waarin een stedelijk stage/netwerkstructuur kan worden opgezet waarin jongeren, met name MBO studenten met de profielen Techniek en Zorg, voorbereid worden op Duurzaam Vakmanschap.
Een tiental topondernemers namen deel aan dit initiatief. Tijdens de bijeenkomst mochten vier leerlingen van het Vakhuis van RVS, een exquise maaltijd voor de ondernemers voorbereiden. Dit onder leiding van chefkok Sieberen Meerema en MBO-stagiair Manar van de OBS Bloemhof. Dat ze het eten ook nog mochten opdienen vonden de kinderen een enorme uitdaging.
Chaimae, Mitchell, Senem en Pelin wonnen deze kans om in een echt restaurant te werken en hun aangeleerde skills in de praktijk te brengen tijdens de competitie Mini Master Chef, georganiseerd door de Werkplaats Keuken en Zorg van het Vakhuis.
Volgens Rachid el Ousrouti, zakelijk leider van RVS en organisator van de Rondetafel bijeenkomst kan RVS terugkijken op een geslaagde eerste kennismakingsbijeenkomst met de Rotterdamse ondernemers.”De bijeenkomst heeft ons veel inzichten opgeleverd en een prachtig netwerk van ondernemers die hun steentje willen bijdragen”.

Ook Henk Oosterling, directeur RVS spreekt van een succesvolle bijeenkomst waarin een solide basis is gelegd voor de Vakwerf.

Foto's
– Bekijk hier het fotoalbum