Samenwerkingsverband tussen RVS en Agnesschool

2014/04/17

Sinds januari 2014 zijn RVS en de Agnesschool een nieuw samenwerkingsverband aangegaan om in het kader van de Children's Zone het traject Fysieke Integriteit (FI) op te schalen. Het uitgangspunt hierbij is het integreren en verdere intensivering van de FI activiteiten die sinds 2011 ondersteund door het Laurensfonds werden aangeboden.

Door de steun van Stichting Vogelgezang kunnen in de periode van 2014-2016 de filosofielessen voor de groepen 3, 4 en 5 nu worden uitgebreid naar de groepen 6, 7 en 8. Hiernaast zullen de groepen 3, 4, 5, 6, 7 en 8 naast het reguliere sportprogramma ook wekelijks judolessen krijgen. Ook zal er via investeringen in materialen een kwaliteitssprong worden gemaakt in de tuinlessen voor de groepen 3, 4 en 5.

Naast het inhoudelijke programma heeft RVS in de kooklijn de kosten van de kok en de keuken voor de komende drie jaar zeker gesteld. Dit betekent dat we door kunnen gaan met het uitserveren van zo'n 100 warme maaltijden vier dagen per week. Hiernaast zal RVS een grote investering doen in de modernisering van de huidige keuken in de Persoonshal. De keuken zal tevens worden gebruikt voor 'Eet je Slim' workshops ter bevordering van een gezonde eetstijl.

RVS kijkt uit naar een hechte en vruchtbare samenwerking met de Agnesschool. Het doel is om, bij gebleken succes, deze intensivering van de FI-activiteiten na 2016 structureel op te nemen in het curriculum.