Leerlijn Gezond

Kook- en smaaklessen. Gezond en lekker.

Experimenteren. Kinderen lusten er pap van. De leerlijn Gezond bevat alle ingrediënten voor een aantal verrassende en verrukkelijke lessen waarin dat mogelijk is. De kinderen krijgen les in een echte keuken en leren om allerlei soorten gezonde maaltijden te bereiden. Van het uitkiezen en snijden van groente en andere ingrediënten tot het opdienen en uiteindelijk het zelf eten van de gerechten. Voedingsstoffen, de werking ervan en gezonde keuzes zijn natuurlijk ook onderdeel van het programma.

Zo leren ze over beroepen als bakker, kok en ober en ontdekken ze nieuwe smaken en gezonde eetgewoonten. Zelfs EHBO komt aan bod, want ook in de keuken gebeuren wel eens ongelukjes.

Leerdoelen

  • Leren ruiken en proeven
  • Werken met (keuken)materialen en technieken
  • Kennis van voedingsmiddelen
  • Gezonde voeding maken

Bekijk hieronder de andere leerlijnen

Leerlijn Gezond

Leerlijn Groen

Tuin- en natuurlessen. De wereld door groene vingers zien.

Leerlijn Gezond

Leerlijn Judo

Lessen wendbaarheid. Sterker door slim te zijn.

Leerlijn Gezond

Leerlijn Filosofie

Filosofielessen. Verwondering, vragen en verbeelden.

Leerlijn Gezond

Leerlijn Techniek

Technieklessen. Van idee naar oplossing

Het laatste nieuws

Vakmanstad op Sterrenschool de Globetrotter
  • Algemeen

Vakmanstad op Sterrenschool de Globetrotter

Sinds dit schooljaar verzorgt Vakmanstad techniek-, filosofie- en tuin- en natuurlessen op Sterrenschool de Globetrotter. De interne coördinator Dagprogrammering van de school, Vincent Rietvelt, vertelt over de samenwerking met Vakmanstad en hoe de lessen nu verlopen.

Vacature vakdocent kook- en smaaklessen Vakhuis
  • Werken bij

Vacature vakdocent kook- en smaaklessen Vakhuis

Heb jij passie voor het onderwijs en koken en kun jij kinderen inspireren en enthousiasmeren? Dan zijn wij geïnteresseerd in jou en gaan we graag in gesprek!

Vacature (inval)vakdocent en onderwijsassistent
  • Werken bij

Vacature (inval)vakdocent en onderwijsassistent

Wij zijn regelmatig op zoek naar (inval)docenten en onderwijsassistenten voor onze Groen, Techniek en Gezondlessen. Herken jij jezelf in onderstaand profiel en wil jij een bijdrage leveren aan betekenisvol leren in Rotterdam en omstreken?  Dan gaan we graag met jou...

Vakmanstad op CBSplus
  • Algemeen

Vakmanstad op CBSplus

In mei 2021 startte Vakmanstad met een serie Vakhuis workshops op de Calvijn Business School (CBSplus), een middelbare school voor mavo en havo in Rotterdam-Zuid. Toen de vraag vanuit de school binnenkwam zijn meteen de handen ineen geslagen om te...