Leerlijn Judo

Lessen weerbaarheid. Sterker door slim te zijn.

Incasseren en uitdelen, net als het leven. In de leerlijn Judo leren kinderen judo of aikido. Dit zijn relationele verdedigingssporten, wat betekent dat kinderen de kracht van de ander gebruiken in hun voordeel. Zo zorgen ze dat er gebeurt wat zij willen. Ze leren vechten, maar ook samenwerken. Vallen leren ze door hun tegenstander te vertrouwen. Want hun tegenstander is het grootste deel van de tijd ook hun partner om mee te sparren.

Kinderen werken dankzij de leerlijn Judo aan een mindset waarin respect, discipline en zelfbeheersing kunnen overheersen. Daardoor leren ze elkaar op een andere manier kennen. Ze voelen zich sterker, kunnen meer aan en leren denken in oplossingen in plaats van in problemen.

Leerdoelen

  • Concentratievermogen verbeteren
  • Motoriek verbeteren
  • Leren relativeren
  • Steun en rust vinden bij jezelf
  • Respectcultuur omarmen

Bekijk hieronder de andere leerlijnen

Leerlijn Judo

Leerlijn Gezond

Kook- en smaaklessen. Leerzaam en lekker.

Leerlijn Judo

Leerlijn Groen

Tuin- en natuurlessen. De wereld door groene vingers zien.

Leerlijn Judo

Leerlijn Filosofie

Filosofielessen. Verwondering, vragen en verbeelden.

Leerlijn Judo

Leerlijn Techniek

Technieklessen. Van idee naar oplossing

Het laatste nieuws

Vakmanstad op Sterrenschool de Globetrotter
  • Algemeen

Vakmanstad op Sterrenschool de Globetrotter

Sinds dit schooljaar verzorgt Vakmanstad techniek-, filosofie- en tuin- en natuurlessen op Sterrenschool de Globetrotter. De interne coördinator Dagprogrammering van de school, Vincent Rietvelt, vertelt over de samenwerking met Vakmanstad en hoe de lessen nu verlopen.

Vacature vakdocent kook- en smaaklessen Vakhuis
  • Werken bij

Vacature vakdocent kook- en smaaklessen Vakhuis

Heb jij passie voor het onderwijs en koken en kun jij kinderen inspireren en enthousiasmeren? Dan zijn wij geïnteresseerd in jou en gaan we graag in gesprek!

Vacature (inval)vakdocent en onderwijsassistent
  • Werken bij

Vacature (inval)vakdocent en onderwijsassistent

Wij zijn regelmatig op zoek naar (inval)docenten en onderwijsassistenten voor onze Groen, Techniek en Gezondlessen. Herken jij jezelf in onderstaand profiel en wil jij een bijdrage leveren aan betekenisvol leren in Rotterdam en omstreken?  Dan gaan we graag met jou...

Vakmanstad op CBSplus
  • Algemeen

Vakmanstad op CBSplus

In mei 2021 startte Vakmanstad met een serie Vakhuis workshops op de Calvijn Business School (CBSplus), een middelbare school voor mavo en havo in Rotterdam-Zuid. Toen de vraag vanuit de school binnenkwam zijn meteen de handen ineen geslagen om te...