HET VAKHUIS BASISSCHOOL

Workshops na schooltijd.

Vakhuis basisschool

Het Vakhuis basisschool is een naschoolse activiteit in de dagprogrammering voor kinderen uit groep 6, 7 en 8. Leerlingen kunnen zich via hun school opgeven om na schooltijd in het Vakhuis lessen te volgen in de werkplaatsen Techniek, Gezondheid, Media en Cultuur. Hier kunnen kinderen hun interesses ontdekken en hun capaciteiten vergroten. Dat helpt ze bij het nemen van de volgende stap in hun schoolcarrière.

4 Werkplaatsen

In de werkplaatsen maken leerlingen kennis met elementen van duurzaam vakmanschap. Techneuten in de dop kunnen zich oriënteren op houtbewerking en elektrotechniek. Foodies kunnen hun ei kwijt op het gebied van koken en gezonde leefstijl. Whizzkids kunnen aan de slag met programmeren en coderen met Arduino, zelf websites maken en vloggen. Leerlingen die hun creativiteit willen ontwikkelen kunnen kiezen voor dans. In de werkplaatsen worden zij begeleid door gedreven vakdocenten met jarenlange ervaring.

HET VAKHUIS BASISSCHOOL
Lees meer over de leerdoelen

Werkplaatsen in het Vakhuis

Activiteiten en leerdoelen

Enthousiasme en doorzettingsvermogen

Leerlingen kiezen zelf de werkplaats die hen het meest aanspreekt. Hun enthousiasme is leidend. In de gekozen werkplaats volgen ze een blok van circa 7 lessen. Leerlingen schrijven zich in onder de voorwaarde dat ze het hele blok afmaken. Zo werken ze ook aan commitment en doorzettingsvermogen.

Belevingswereld

De jongens en meiden groeien zowel inhoudelijk als persoonlijk. Competenties als samenwerken, communiceren, presenteren en reflecteren zijn verweven in alle opdrachten. Op deze manier speelt Het Vakhuis goed in op de belevingswereld van jongeren en op hun leerbehoefte.

Certificaat

Na het afronden van een lesmodule ontvangen de leerlingen een certificaat van de leermeester. Deze bevestiging van hun verworven skills is ook handig voor hun portfolio. De overhandiging gaat gepaard met een feestelijke presentatie aan hun ouders, verzorgers en andere familieleden. Alle kinderen presenteren in groepjes of individueel wat zij geleerd en gemaakt hebben in het Vakhuis.

Algemene leerdoelen

  • Kennismaken met Techniek, Gezondheid, Media en Cultuur
  • Interesse wekken voor optimale keuze in (school)loopbaan
  • Praktische vaardigheden ontwikkelen
  • Persoonlijke vaardigheden ontwikkelen
  • Samenwerken
HET VAKHUIS BASISSCHOOL
Het Vakhuis op uw school? Klik hier

Vakhuis op de basisschool

Koken, techniek, ict, media, dans

Het laatste nieuws

Vakmanstad op Sterrenschool de Globetrotter
  • Algemeen

Vakmanstad op Sterrenschool de Globetrotter

Sinds dit schooljaar verzorgt Vakmanstad techniek-, filosofie- en tuin- en natuurlessen op Sterrenschool de Globetrotter. De interne coördinator Dagprogrammering van de school, Vincent Rietvelt, vertelt over de samenwerking met Vakmanstad en hoe de lessen nu verlopen.

Vacature vakdocent kook- en smaaklessen Vakhuis
  • Werken bij

Vacature vakdocent kook- en smaaklessen Vakhuis

Heb jij passie voor het onderwijs en koken en kun jij kinderen inspireren en enthousiasmeren? Dan zijn wij geïnteresseerd in jou en gaan we graag in gesprek!

Vacature (inval)vakdocent en onderwijsassistent
  • Werken bij

Vacature (inval)vakdocent en onderwijsassistent

Wij zijn regelmatig op zoek naar (inval)docenten en onderwijsassistenten voor onze Groen, Techniek en Gezondlessen. Herken jij jezelf in onderstaand profiel en wil jij een bijdrage leveren aan betekenisvol leren in Rotterdam en omstreken?  Dan gaan we graag met jou...

Vakmanstad op CBSplus
  • Algemeen

Vakmanstad op CBSplus

In mei 2021 startte Vakmanstad met een serie Vakhuis workshops op de Calvijn Business School (CBSplus), een middelbare school voor mavo en havo in Rotterdam-Zuid. Toen de vraag vanuit de school binnenkwam zijn meteen de handen ineen geslagen om te...