• Algemeen

Uitnodiging: Interactieve Talkshowreeks ‘Succesverhalen’

Komende woensdag 3 maart start een nieuwe online talkshowreeks van de Gelijke Kansen Alliantie (GKA): ‘Succesverhalen’. In deze interactieve talkshowreeks wordt u meegenomen in de praktijk en onderzoeksresultaten.

Het eerste Succesverhaal is de talkshowreeks:

Rotterdam Vakmanstad: ‘Doen-denken’
Woensdag 3 maart 20:00-21:30 uur

Hoe ziet de GKA Talkshowreeks ‘Succesverhalen’ eruit?

In deze talkshowreeks wordt er maandelijks een wetenschappelijk bewezen effectief programma uitgelicht, dat bijdraagt aan het bevorderen van kansengelijkheid in het onderwijs. Iedere talkshow bestaat uit drie blokken waarin het Succesverhaal wordt geïntroduceerd, de (wetenschappelijke) onderzoeksresultaten worden besproken en waarin tafelgasten een inkijkje geven in de praktijkwereld van het programma. Tijdens de online talkshow kunnen er live vragen ingestuurd worden door de kijkers.

Aanmelden

Hebt u interesse in een wetenschappelijk onderzocht programma (genaamd ‘Doen-denken’ van Rotterdam Vakmanstad) dat ook goed onderbouwd is en bijdraagt aan het bevorderen van kansengelijkheid in het primair onderwijs? Wilt u als schoolleider, leraar, beleidsmaker of onderzoeker alles weten over dit Succesverhaal? Meld u dan hier aan voor de eerste talkshow uit de reeks.

Succesverhalen #1 Rotterdam Vakmanstad: ‘Doen-denken’

Rotterdam Vakmanstad – ondersteund door Stichting De Verre Bergen – ontwikkelt lesprogramma’s waarin gezondheid, duurzaamheid en talentontwikkeling centraal staan. Het programma Doen-denken van Rotterdam Vakmanstad is het eerste programma dat aan bod komt tijdens de talkshowreeks. Dit programma zet in op de verbinding tussen thuis, school en omgeving, met zowel aandacht voor de binnen- als buitenschoolse leefwereld van kinderen.

Het programma Doen-denken van Rotterdam Vakmanstad is een aanvullend lesprogramma voor basisscholen dat bestaat uit vijf leerlijnen: judo/aikido, koken, natuur, techniek en filosofie. Het doel van het programma is om een positieve bijdrage te leveren aan de cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling van de kinderen, met een focus op mediawijsheid, ecowijsheid en welbevinden

Het Kohnstamm instituut heeft onderzoek gedaan naar de effecten van dit programma. Duurzaam en gezond onderwijs als aanvulling op het reguliere lesaanbod, hoe werkt dat? Welk effect heeft dat op de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen? En wat zijn de lessons learned uit dit onderzoek? Over deze en andere vragen gaan de tafelgasten in gesprek.

De tafelgasten zijn…

In de eerste talkshow gaan wij in gesprek met Rachid el Ousrouti, directeur van Vakmanstad en Annemiek Veen, senior onderzoeker van het Kohnstamm Instituut. Tevens gaan wij in gesprek met een schoolleideroud-leerlingen en vertegenwoordiger van een fonds die allen betrokken zijn (geweest). Zij zullen onder leiding van Geert Maarse hun kijk op het programma geven en hun ervaringen met ons delen. Ook is tijdens de talkshow ruimte voor uw – online in te sturen – vragen.

Het laatste nieuws

Vakmanstad op Sterrenschool de Globetrotter
  • Algemeen

Vakmanstad op Sterrenschool de Globetrotter

Sinds dit schooljaar verzorgt Vakmanstad techniek-, filosofie- en tuin- en natuurlessen op Sterrenschool de Globetrotter. De interne coördinator Dagprogrammering van de school, Vincent Rietvelt, vertelt over de samenwerking met Vakmanstad en hoe de lessen nu verlopen.

Vacature vakdocent kook- en smaaklessen Vakhuis
  • Werken bij

Vacature vakdocent kook- en smaaklessen Vakhuis

Heb jij passie voor het onderwijs en koken en kun jij kinderen inspireren en enthousiasmeren? Dan zijn wij geïnteresseerd in jou en gaan we graag in gesprek!

Vacature (inval)vakdocent en onderwijsassistent
  • Werken bij

Vacature (inval)vakdocent en onderwijsassistent

Wij zijn regelmatig op zoek naar (inval)docenten en onderwijsassistenten voor onze Groen, Techniek en Gezondlessen. Herken jij jezelf in onderstaand profiel en wil jij een bijdrage leveren aan betekenisvol leren in Rotterdam en omstreken?  Dan gaan we graag met jou...

Vakmanstad op CBSplus
  • Algemeen

Vakmanstad op CBSplus

In mei 2021 startte Vakmanstad met een serie Vakhuis workshops op de Calvijn Business School (CBSplus), een middelbare school voor mavo en havo in Rotterdam-Zuid. Toen de vraag vanuit de school binnenkwam zijn meteen de handen ineen geslagen om te...