Missie en visie

Hoe kijken wij naar de wereld?

Ieder kind verdient een mooie toekomst. Dit geldt ook voor kinderen die in lastigere situaties opgroeien. Vakmanstad wil dat deze kinderen leren om goed voor zichzelf, de ander en de wereld te zorgen. Zo dragen we bij aan een inclusieve samenleving met aandacht voor mens en natuur.

Wat willen wij bereiken?

Wij bereiken dit door educatieve programma’s aan te bieden gericht op specifieke vakskills, sociaal-emotionele ontwikkeling, mediawijsheid en ecowijsheid. Op deze manier ontdekken zij hun passies en talenten. Hierdoor groeien zij op tot fysiek evenwichtige, sociaal weerbare en mentaal veerkrachtige personen en vergroten zij hun toekomstperspectief.

Kernwaarden

We werken elke dag vanuit onze kernwaarden: vertrouwen, zorg en samen.

  • Vertrouwen: Wat wij beloven, doen we ook. Op ons kun je rekenen. De openheid, eerlijkheid en dienstbaarheid van onze mensen, zorgt voor goede contacten met scholen, kinderen en hun ouders.
  • Zorg: Wij vinden het belangrijk dat iedereen lekker in z’n vel zit. Daarom zorgen wij goed voor onszelf, de ander en de wereld.
  • Samen: Een duurzame verbinding met onze bevlogen medewerkers, scholen en andere samenwerkingspartners is voor ons essentieel. Op basis van gelijkwaardigheid groeit de betrokkenheid.

Het laatste nieuws

Vakmanstad magazine
  • Algemeen

Vakmanstad magazine

Rotterdam Vakmanstad en de Gelijke Kansen Alliantie van het Ministerie van OC&W hebben de handen ineengeslagen en een landelijk magazine gemaakt. Met dit magazine wil...

Vacature Groen docent
  • Werken bij

Vacature Groen docent

Vakmanstad: Filosoferen is burgerschap oefenen
  • Doen-denken

Vakmanstad: Filosoferen is burgerschap oefenen

Vakmanstad verzorgt filosofielessen op verschillende basisscholen in Rotterdam. De kinderen gaan met elkaar in gesprek aan de hand van rustmomenten en duidelijke regels. Dit geeft...

Vakmanstad op de Agnesschool
  • Doen-denken

Vakmanstad op de Agnesschool

De Agnesschool is een katholieke basisschool in de wijk Feijenoord en een van de eerste scholen waar Vakmanstad vaklessen verzorgde. Dit schooljaar bestaat het lesprogramma...