Missie en visie

Wat willen wij bereiken?

Vakmanstad wil kinderen en jongeren in staat stellen om goed voor zichzelf, de ander en de wereld te zorgen. Wij bereiken dit door educatieve programma’s aan te bieden en verder te ontwikkelen, waarin gezondheid, duurzaamheid en talentontwikkeling centraal staan. Nauwe samenwerking met scholen en ouders is daarbij een voorwaarde. In onze programma’s ontwikkelen kinderen en jongeren specifieke vakskills en sociaal-emotionele vaardigheden. Daarmee bieden we hun de ruimte, letterlijk en figuurlijk, om hun talenten te ontplooien.

Hoe kijken wij naar de wereld?

Samen maken we de wereld mooier. Ook kinderen en jongeren in lastige(re) situaties willen een positieve bijdrage leveren aan die wereld. Wij geloven dat het ervaren van meer leerplezier en leersucces door kinderen en jongeren hiervoor zorgt. Zij komen lekkerder in hun vel te zitten. Dit vergroot de kans dat zij als fysiek evenwichtige, sociaal weerbare en mentaal veerkrachtige personen opgroeien, waarmee ze hun toekomstperspectief verbeteren en hun kansen op de dynamische arbeidsmarkt vergroten.

Waar dragen wij aan bij?

Kortom, wij zorgen ervoor dat alle leerlingen in Rotterdam een verrijking van hun schooldag krijgen van onze ecowijze, mediawijze en eigenzinnige onderwijsprofessionals. Hiermee vergroten wij de wereld van de kinderen en het geloof in eigen kunnen. Wij dragen hierdoor bij aan een inclusieve samenleving en bieden een beter toekomstperspectief voor mens en natuur.

Kernwaarden

We werken elke dag vanuit onze kernwaarden: vertrouwen, zorg, samenwerken en onderscheidend.

  • Vertrouwen: Wat wij beloven, doen we ook. Op ons kun je rekenen! De openheid, eerlijkheid en dienstbaarheid van onze mensen zorgen voor nauwe contacten met scholen, kinderen en hun ouders.
  • Zorg: In ons doen en denken vinden wij het belangrijk dat je lekker in je vel zit. Daarom zorgen wij goed voor onszelf, de ander, de omgeving en de wereld.
  • Samen: Een duurzame verbinding met onze betrokken medewerkers, betrokken scholen en overige betrokken partners is voor ons essentieel. Dit doen wij op basis van gelijkwaardigheid.
  • Onderscheidend: Met een duidelijke visie, goed doordacht programma en een bevlogen en divers team zijn wij vernieuwend. Door te doen, leren we om te gaan met succes en tegenslag. Wij zetten net dat ene stapje harder om het verschil te maken.

Het laatste nieuws

Vacature accounthouder
  • Werken bij

Vacature accounthouder

Vakmanstad heeft een parttime vacature voor Accounthouder voor het programma Doen-denken.

Vacature vakdocent kook- en smaaklessen
  • Werken bij

Vacature vakdocent kook- en smaaklessen

Heb jij passie voor het onderwijs en koken en kun jij kinderen inspireren en enthousiasmeren? Dan zijn wij geïnteresseerd in jou en gaan we graag...

Vacature invaldocent
  • Werken bij

Vacature invaldocent

Vakmanstad zoekt invaldocenten die ervaring hebben in het basisonderwijs.

Vacature vakdocent Techniek
  • Werken bij

Vacature vakdocent Techniek

Vakmanstad zoekt per direct een vakdocent die wekelijks techniekles wil geven aan verschillende groepen op een basisschool in Rotterdam.