Missie en visie

Hoe kijken wij naar de wereld?

Ieder kind verdient een mooie toekomst. Dit geldt ook voor kinderen die in lastigere situaties opgroeien. Vakmanstad wil dat deze kinderen leren om goed voor zichzelf, de ander en de wereld te zorgen. Zo dragen we bij aan een inclusieve samenleving met aandacht voor mens en natuur.

Wat willen wij bereiken?

Wij bereiken dit door educatieve programma’s aan te bieden gericht op specifieke vakskills, sociaal-emotionele ontwikkeling, mediawijsheid en ecowijsheid. Op deze manier ontdekken zij hun passies en talenten. Hierdoor groeien zij op tot fysiek evenwichtige, sociaal weerbare en mentaal veerkrachtige personen en vergroten zij hun toekomstperspectief.

Kernwaarden

We werken elke dag vanuit onze kernwaarden: vertrouwen, zorg en samen.

  • Vertrouwen: Wat wij beloven, doen we ook. Op ons kun je rekenen. De openheid, eerlijkheid en dienstbaarheid van onze mensen, zorgt voor goede contacten met scholen, kinderen en hun ouders.
  • Zorg: Wij vinden het belangrijk dat iedereen lekker in z’n vel zit. Daarom zorgen wij goed voor onszelf, de ander en de wereld.
  • Samen: Een duurzame verbinding met onze bevlogen medewerkers, scholen en andere samenwerkingspartners is voor ons essentieel. Op basis van gelijkwaardigheid groeit de betrokkenheid.

Het laatste nieuws

Conversatiestarter: Handboek ouderbetrokkenheid Rotterdam Vakmanstad
  • Algemeen

Conversatiestarter: Handboek ouderbetrokkenheid Rotterdam Vakmanstad

Dit jaar verscheen Conversatiestarter. Een handboek dat beschrijft op welke manier wij vormgeven aan ouderbetrokkenheid.

Jaarverslag 2021-2022 ‘Duurzame groei’
  • Algemeen

Jaarverslag 2021-2022 ‘Duurzame groei’

Lees hier ons jaarverslag van 2021-2022

Vakmanstad op de Johannes Martinusschool
  • Doen-denken

Vakmanstad op de Johannes Martinusschool

Vanaf het schooljaar 2021/2022 verzorgt Vakmanstad verschillende vaklessen op de Johannes Martinusschool. Een school voor speciaal basisonderwijs in het centrum van Rotterdam en met een...

Vacature invaldocent
  • Werken bij

Vacature invaldocent

Vakmanstad zoekt invaldocenten die ervaring hebben in het basisonderwijs.