Missie en visie

Wat willen wij bereiken?

Vakmanstad wil kinderen en jongeren in staat stellen om goed voor zichzelf, de ander en de wereld te zorgen. Wij willen dit bereiken door educatieve programma’s aan te bieden en verder te ontwikkelen, waarin gezondheid, duurzaamheid en talentontwikkeling centraal staan. Nauwe samenwerking met scholen en ouders is daarbij een voorwaarde. In onze programma’s ontwikkelen kinderen en jongeren specifieke vakskills en sociaal-emotionele vaardigheden. Daarmee bieden we hen de ruimte, letterlijk en figuurlijk, om hun talenten te ontplooien.

Hoe kijken wij naar de wereld?

Samen maken we de wereld mooier. Ook kinderen en jongeren in lastige(re) situaties leveren een positieve bijdrage aan die wereld. Wij geloven dat het ervaren van meer leerplezier en -succes van kinderen en jongeren hiervoor zorgt. Zij komen hierdoor lekkerder in hun vel te zitten. Dit vergroot de kans dat zij als fysiek evenwichtige, sociaal weerbare en mentaal veerkrachtige personen opgroeien. Daardoor verbeteren hun toekomstperspectieven en vergroten hun kansen op de arbeidsmarkt.

Waar dragen wij aan bij?

Wij zorgen ervoor dat alle leerlingen in Rotterdam een verrijking van hun schooldag krijgen door ecowijze en mediawijze onderwijsprofessionals. Hiermee vergroten we de wereld van kinderen en hun geloof in zichzelf. Zo dragen we bij aan een inclusieve samenleving en bieden we een beter toekomstperspectief voor mens en natuur.

Kernwaarden

We werken elke dag vanuit onze kernwaarden: vertrouwen, zorg, samenwerken en onderscheidend.

  • Vertrouwen: Wat wij beloven, doen we ook. Op ons kun je rekenen. De openheid, eerlijkheid en dienstbaarheid van onze mensen, zorgt voor goede contacten met scholen, kinderen en hun ouders.
  • Zorg: Wij vinden het belangrijk dat iedereen lekker in z’n vel zit. Daarom zorgen wij goed voor onszelf, de ander, de omgeving en de wereld.
  • Samen: We maken elkaar sterker. Een duurzame verbinding met medewerkers, scholen en andere samenwerkingspartners is daarom voor ons essentieel. Op basis van gelijkwaardigheid groeit de betrokkenheid.
  • Vernieuwend: Met een duidelijke visie, doordacht programma én een bevlogen en divers team zijn wij vernieuwend. We zetten een stap extra om het verschil voor de kinderen te blijven maken.

Het laatste nieuws

Vakmanstad op de Johannes Martinusschool
  • Doen-denken

Vakmanstad op de Johannes Martinusschool

Vanaf het schooljaar 2021/2022 verzorgt Vakmanstad verschillende vaklessen op de Johannes Martinusschool. Een school voor speciaal basisonderwijs in het centrum van Rotterdam en met een...

Vacature vakdocent kook- en smaaklessen
  • Werken bij

Vacature vakdocent kook- en smaaklessen

Heb jij passie voor het onderwijs en koken en kun jij kinderen inspireren en enthousiasmeren? Dan zijn wij geïnteresseerd in jou en gaan we graag...

Vacature invaldocent
  • Werken bij

Vacature invaldocent

Vakmanstad zoekt invaldocenten die ervaring hebben in het basisonderwijs.

Vakmanstad op de SBO Laurens-Cupertino
  • Doen-denken

Vakmanstad op de SBO Laurens-Cupertino

Sinds dit schooljaar verzorgt Vakmanstad vaklessen op de Laurens-Cupertino, een RVKO school voor speciaal basisonderwijs (sbo) in Hillesluis, Rotterdam-Zuid. Naast de techniek-, kook- en tuin-...