• Algemeen

Conversatiestarter: Handboek ouderbetrokkenheid Rotterdam Vakmanstad

Dit jaar verscheen Conversatiestarter. Een handboek dat beschrijft op welke manier wij vormgeven aan ouderbetrokkenheid.

Namelijk via conversatiestarters; een verzameling van producten, tools, materialen, events en content die gericht is op het thuisfront van de kinderen. Dit kunnen bijvoorbeeld (groot)ouders, verzorgers, broers en zussen zijn. Het doel van deze conversatiestarters is om gesprekken over onze vaklessen te initiëren, faciliteren en vorm te geven. Omdat ouderbetrokkenheid juist in die thuisomgeving bijdraagt aan zowel de cognitieve als de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen.

Het handboek beschrijft de ontwikkelingsfase waarin we veelvuldig met scholen, vakdocenten en natuurlijk ouders en kinderen in gesprek gingen, als ook de werkwijze. En natuurlijk toont het veelvuldig de conversatiestarters zelf. Om er een paar op te noemen: de placemats per leerlijn, de zelfgemaakte techniekmemory, de seizoensgebonden receptenboekjes en de informatiewaaier.

Als Vakmanstad nemen we een speciale positie in op de basisscholen waar onze vakdocenten lesgeven. Via hen maken de kinderen kennis met tijdloze vakgebieden die juist nu heel actueel zijn: beweging, gezond koken, verbinding met de natuur, techniek en leren communiceren aan de hand van filosofielessen. Een brede ontwikkeling, meer leerplezier en geloof in eigen kunnen, zorgen ervoor dat kinderen beter in hun vel komen te zitten. Dit vergroot, samen met betrokkenheid vanuit thuis de kans dat zij fysiek evenwichtig, sociaal weerbaar en mentaal veerkrachtig opgroeien.

Mocht u interesse hebben in onze aanpak en deze publicatie dan kunt u contact opnemen met Bouchra via: bouchra@vakmanstad.nl.

Bouchra Abdellaoui-Salihine

Ouderbetrokkenheid

Het laatste nieuws

Jaarverslag 2021-2022 ‘Duurzame groei’
  • Algemeen

Jaarverslag 2021-2022 ‘Duurzame groei’

Lees hier ons jaarverslag van 2021-2022

Vakmanstad op de Johannes Martinusschool
  • Doen-denken

Vakmanstad op de Johannes Martinusschool

Vanaf het schooljaar 2021/2022 verzorgt Vakmanstad verschillende vaklessen op de Johannes Martinusschool. Een school voor speciaal basisonderwijs in het centrum van Rotterdam en met een...

Vacature invaldocent
  • Werken bij

Vacature invaldocent

Vakmanstad zoekt invaldocenten die ervaring hebben in het basisonderwijs.

Vakmanstad op de SBO Laurens-Cupertino
  • Doen-denken

Vakmanstad op de SBO Laurens-Cupertino

Sinds dit schooljaar verzorgt Vakmanstad vaklessen op de Laurens-Cupertino, een RVKO school voor speciaal basisonderwijs (sbo) in Hillesluis, Rotterdam-Zuid. Naast de techniek-, kook- en tuin-...