• Vakhuis

Vakmanstad op CBSplus

In mei 2021 startte Vakmanstad met een serie Vakhuis workshops op de Calvijn Business School (CBSplus), een middelbare school voor mavo en havo in Rotterdam-Zuid. Toen de vraag vanuit de school binnenkwam zijn meteen de handen ineen geslagen om te kijken wat er binnen de Covid-19 richtlijnen mogelijk is. Inmiddels lopen de workshops en wordt er hard gewerkt om een divers programma met een Wow effect neer te zetten voor de leerlingen.

Op dit moment bestaat het programma uit: Fitness, Judo, Street Art, Fotobewerking, Medialeren, Karate, Robotica en een workshopserie genaamd De moderne Samoerai waarbij Aikido en gaming skills worden gecombineerd met 21st Century Skills.

Bij Fotobewerking leren de scholieren de basis van beeldbewerking en kunnen zij zo hun digitale creativiteit ontwikkelen. Hieraan gerelateerd wordt er bij Medialeren stilgestaan bij hoe je een verhaal vertelt met beeld, hoe je jezelf kunt presenteren en misschien zelfs kunt solliciteren door middel van een videofilmpje. Meer aandacht voor expressie en creativiteit is er te vinden bij Street Art waar leerlingen leren om een eigen sjabloon te maken en deze via een T-shirt te tonen.

De workshops bevatten leuke invalshoeken om de leerlingen, binnen dit voor hen uitdagende schooljaar, te inspireren en activeren. Zo worden de judo- en karatelessen bij Shofukan gegeven, een Japans centrum met een mooie tuin, een traditionele dojo en een Japans theehuis. Binnen de  dynamische fitneslessen wordt stilgestaan bij gezond leven en wordt er in de buitenlucht gewerkt aan kracht, doorzettingsvermogen en conditie. Bij Robotica worden de leerlingen ondergedompeld in deze populaire tak binnen de Techniekleerlijn van Vakmanstad. Hier bouwen zij een robot en leren zij deze door middel van programmeren te besturen. De lessen vallen in goede aarde bij de leerlingen, ze vinden het erg leuk en interessant.

Inmiddels staat de zomervakantie voor de deur en kunnen de jongens en meisjes trots terugkijken op afwisselende, dynamische lessen. Hierin hebben zij kennis gemaakt met verschillende vakgebieden, hebben ze gewerkt aan eigen skills en nieuwe affiniteiten en talenten ontdekt.

Het laatste nieuws

Vacature Groen docent
  • Werken bij

Vacature Groen docent

Vakmanstad: Filosoferen is burgerschap oefenen
  • Doen-denken

Vakmanstad: Filosoferen is burgerschap oefenen

Vakmanstad verzorgt filosofielessen op verschillende basisscholen in Rotterdam. De kinderen gaan met elkaar in gesprek aan de hand van rustmomenten en duidelijke regels. Dit geeft...

Vakmanstad op de Agnesschool
  • Doen-denken

Vakmanstad op de Agnesschool

De Agnesschool is een katholieke basisschool in de wijk Feijenoord en een van de eerste scholen waar Vakmanstad vaklessen verzorgde. Dit schooljaar bestaat het lesprogramma...

Vakmanstad op de Akker
  • Doen-denken

Vakmanstad op de Akker

In augustus 2022 startte Vakmanstad met lessen uit het Doen-denken lesprogramma op De Akker. Een Christelijke basisschool in de wijk Charlois in Rotterdam Zuid. In...