Missie en visie

Wat willen wij bereiken?

Vakmanstad wil kinderen en jongeren in staat stellen om zich te ontplooien. Wij willen dit bereiken door educatieve programma’s te ontwikkelen, waarbij kinderen en jongeren worden uitgedaagd om hun kennis uit te breiden en vaardigheden te verbeteren. Nauwe samenwerking met scholen, ouders en leerlingen is daarbij een voorwaarde. Tijdens onze programma’s ontdekken jongeren en kinderen wie ze zijn, waar ze voor staan en waar hun talenten liggen. We bieden hen de ruimte, letterlijk en figuurlijk, om die talenten te ontplooien.

Hoe kijken wij naar de wereld?

Samen maken we de wereld mooier. Ook kinderen en jongeren in lastige(re) situaties willen een positieve bijdrage leveren aan die wereld. Wij geloven dat het ervaren van meer leerplezier en leersucces van kinderen en jongeren hiervoor zorgt. Zij komen hierdoor lekkerder in hun vel te zitten.
Dit vergroot de kans dat zij als fysiek evenwichtige, sociaal weerbare en mentaal veerkrachtige personen opgroeien. Zij leren om te vertrouwen op zichzelf èn op hun capaciteiten, waardoor ze ook in staat zijn om reflectief, kritisch en duurzaam om te gaan met zichzelf, anderen, de omgeving en de wereld.

Waar dragen wij aan bij?

Armoede, sociale status of (gebrek aan) opvoeding is vaak de oorzaak van maatschappelijke problemen bij kinderen en jongeren. Te veel van hen benutten daardoor onvoldoende hun talenten. Ongelooflijk zonde, want juist daarmee kunnen ze hun leven een positieve impuls geven. Hun dilemma’s? Ze hebben een te eenzijdig netwerk, beschikken niet over de juiste kwalificaties en hebben moeite om zichzelf te presenteren. Het vinden van een baan is daardoor lastig. Vakmanstad doorbreekt die vicieuze cirkel. Met de juiste skills, een adequaat netwerk en een positief zelfbeeld kunnen kinderen en jongeren een betere toekomst voor zichzelf opbouwen. Dit vereist een diepte-investering in de opleiding, die begint bij het basisonderwijs.

Het laatste nieuws

Vacature Groen docent
  • Werken bij

Vacature Groen docent

Rotterdam Vakmanstad Factsheet onderzoeksresultaten 2017-2019
  • Algemeen

Rotterdam Vakmanstad Factsheet onderzoeksresultaten 2017-2019

Evaluatie Doen-denken Stichting De Verre Bergen (SDVB) ondersteunt Rotterdam Vakmanstad…

Rotterdam Vakmanstad op de Jacobusschool
  • Algemeen

Rotterdam Vakmanstad op de Jacobusschool

Op 31 augustus 2020 startten het Doen-denken lesprogramma en de naschoolse lessen

Uitnodiging: Interactieve Talkshowreeks ‘Succesverhalen’
  • Algemeen

Uitnodiging: Interactieve Talkshowreeks ‘Succesverhalen’

Komende woensdag 3 maart start een nieuwe online talkshowreeks van de Gelijke Kansen Alliantie (GKA): ‘Succesverhalen’. In deze interactieve talkshowreeks wordt u meegenomen in de praktijk en onderzoeksresultaten. Het eerste Succesverhaal is de talkshowreeks: Rotterdam Vakmanstad: ‘Doen-denken’ Woensdag 3 maart...