Missie en visie

Wat willen wij bereiken?

Vakmanstad wil kinderen en jongeren in staat stellen om zich te ontplooien. Wij willen dit bereiken door educatieve programma’s te ontwikkelen, waarbij kinderen en jongeren worden uitgedaagd om hun kennis uit te breiden en vaardigheden te verbeteren. Nauwe samenwerking met scholen, ouders en leerlingen is daarbij een voorwaarde. Tijdens onze programma’s ontdekken jongeren en kinderen wie ze zijn, waar ze voor staan en waar hun talenten liggen. We bieden hen de ruimte, letterlijk en figuurlijk, om die talenten te ontplooien.

Hoe kijken wij naar de wereld?

Samen maken we de wereld mooier. Ook kinderen en jongeren in lastige(re) situaties willen een positieve bijdrage leveren aan die wereld. Wij geloven dat het ervaren van meer leerplezier en leersucces van kinderen en jongeren hiervoor zorgt. Zij komen hierdoor lekkerder in hun vel te zitten.
Dit vergroot de kans dat zij als fysiek evenwichtige, sociaal weerbare en mentaal veerkrachtige personen opgroeien. Zij leren om te vertrouwen op zichzelf èn op hun capaciteiten, waardoor ze ook in staat zijn om reflectief, kritisch en duurzaam om te gaan met zichzelf, anderen, de omgeving en de wereld.

Waar dragen wij aan bij?

Armoede, sociale status of (gebrek aan) opvoeding is vaak de oorzaak van maatschappelijke problemen bij kinderen en jongeren. Te veel van hen benutten daardoor onvoldoende hun talenten. Ongelooflijk zonde, want juist daarmee kunnen ze hun leven een positieve impuls geven. Hun dilemma’s? Ze hebben een te eenzijdig netwerk, beschikken niet over de juiste kwalificaties en hebben moeite om zichzelf te presenteren. Het vinden van een baan is daardoor lastig. Vakmanstad doorbreekt die vicieuze cirkel. Met de juiste skills, een adequaat netwerk en een positief zelfbeeld kunnen kinderen en jongeren een betere toekomst voor zichzelf opbouwen. Dit vereist een diepte-investering in de opleiding, die begint bij het basisonderwijs.

Het laatste nieuws

Vacature vakdocent kook- en smaaklessen Vakhuis
  • Werken bij

Vacature vakdocent kook- en smaaklessen Vakhuis

Heb jij passie voor het onderwijs en koken en kun jij kinderen inspireren en enthousiasmeren? Dan zijn wij geïnteresseerd in jou en gaan we graag in gesprek!

Vacature (inval)vakdocent en onderwijsassistent
  • Werken bij

Vacature (inval)vakdocent en onderwijsassistent

Wij zijn regelmatig op zoek naar (inval)docenten en onderwijsassistenten voor onze Groen, Techniek en Gezondlessen. Herken jij jezelf in onderstaand profiel en wil jij een bijdrage leveren aan betekenisvol leren in Rotterdam en omstreken?  Dan gaan we graag met jou...

Vakmanstad op CBSplus
  • Algemeen

Vakmanstad op CBSplus

In mei 2021 startte Vakmanstad met een serie Vakhuis workshops op de Calvijn Business School (CBSplus), een middelbare school voor mavo en havo in Rotterdam-Zuid. Toen de vraag vanuit de school binnenkwam zijn meteen de handen ineen geslagen om te...

Vakmanstad op de Rozenhorst
  • Algemeen

Vakmanstad op de Rozenhorst

Middenin de Covid-19 pandemie startte de samenwerking tussen Vakmanstad en r.k. basisschool De Rozenhorst in Rozenburg, onder de rook van Rotterdam. Directeur Ron van Leeuwen zag hoe het Doen-denken lesprogramma op de Jacobusschool eruit zag en wilde zoiets ook voor...